maandag 25 december 2017

The Man Bag

Na mijn eerste tas bleef de liefde voor het maken van tassen. Met kerst in zicht, bedacht ik voor mijn schoonbroer een 'man bag'. Een stoere tas om zijn laptop in te vervoeren. Ik naaide wederom uit ' mijn tas' en deze keer patroon Ida.
Ik koos daarvoor een stoere zwarte sanded canvas van merchant & mills. Ik combineerde met cognac-kleurige lederen hengsels van K-Bas.

Het bleek de eerste naaiklus waar ik mijn lief bij nodig had. Ik durfde de hengsels er niet aan te naaien uit angst voor het slopen van de motor van mijn naaimachine. Ik gebruikte dus het handwiel van mijn machine om ze aan te zetten. Maar dat was een werkje dat aardig wat armkracht vereist, en dus hielp manlief. 

Voor de voering hou ik altijd wel van een ' grapje' en koos ik voor pinguïns van Andrea Lauren via Spoonflower, een restje dat ik nog had liggen. Ertussen in naaide ik ' Style vil (K-bas)', echt ideaal spul om je tas in vorm te houden, en wat extra stevigheid en bescherming voor wanneer je er een laptop in vervoert.

Er volgden nog meer zelfgemaakte kadootjes met kerst, waaronder een Rocco, een dekbedovertrek en  enkele borduurwerkjes. Mochten ze mijn blog niet halen, dan vind je ze binnenkort vast op mijn Instagram account
Patroon: Ida uit ' mijn tas'
Stof: sanded canvas black via Metermeter.dk
Lederen hengsels, rits en tassenband: K-bas

 

8 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige tas.
  Zou het onmiddellijk kopen mocht het in de winkel liggen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige tas!
  Geweldig cadeau.
  Groet, Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig cadeau! Wat vond je schoonbroer ervan?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hele mooie versie! Ideaal patroon voor een man bag (maakte hem onlangs in jullie donkerbruin kurkleer en viel super in de smaak) �� deze is ook wel heel geslaagd! Heb zelf nog niet gedurfd om door de riemen te stikken! Goed te weten dat het kan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waw, helemaal geweldig! Van hieruit lijkt hij zelfs perfect van grootte voor een nachtje weg!

  BeantwoordenVerwijderen