woensdag 20 mei 2015

Stylo look 1: colorblocking

* For English, scroll down *
 
Een onwijze eer vond ik het, toen ik een tijdje geleden werd benaderd door de breinen achter STYLO, Jessica Abbott van Sewing Rabbit en Celina Bailey van Petit á petit, om een bijdrage te leveren aan de 4e editie van het digitale tijdschrift.
Natuurlijk twijfelde ik geen moment! Een ontzettend leuk project om aan mee te werken, met een groep enthousiaste en getalenteerde vrouwen  werd de editie met het thema 'High Fructose' een feit.
 
Benieuwd naar het eindresultaat? ga dan vlug naar hier en bekijk het hele issue. De bijdrage van VanJansen vind je op de pagina's 87-102
De komende dagen op de blog iets meer achtergrond over mijn verschillende looks voor STYLO.
 
Ik naaide voor STYLO drie verschillende looks, maar wel allemaal in het zelfde kleurenpalet. Ik koos voor felrood en een poederkleur. Ik heb de laatste tijd vooral in pastels en zwart/wit gewerkt, en het was wel weer eens leuk om met fellere kleurtjes te werken. Bij het thema 'high fructose' vond ik dat tenminste wel passen. Inspiratie kwam van Feline's badpak van vorig jaar van Mini Rodini. Ik kies normaal niet snel voor rood, maar was gelijk verliefd op dat badpakje, dat Feline op de foto's ook aanheeft.
De eerste look bestond uit twee color-blocking stukken.
Voor Liv maakte ik een jurk. Ik koos als basis het bovenstukje uit SVDHZ, gecombineerd met een cirkelrok uit 6 delen. Eerst tekende ik de rok uit, en op basis daarvan knipte ik het bovenstukje zo in delen dat de rode panelen over de gehele zijkant doorliepen. Eigenlijk vrij simpel, maar wel met leuk effect vind ik zelf. Ook voegde ik aan het bovenstukje een omgekeerde stolpplooi toe. Ik kopieerde dat van het ananasjurkje dat ik onlangs naaide. De felle kleurtjes voor STYLO combineerde ik met zwart-witte accentjes, en bij het jurkje koos ik voor een zwart-wit gestreept striklint, en een strikje van Suussies. 
Voor Feline maakte ik een Lotta rokje van Compagnie M. Een leuk patroontje om mee te werken! Ik vond het niet leuk om alleen de 'flapjes' in contrasterende stof te doen, dus sneed ik ook hier de patroondelen door en werkte ik met de combinatie van de twee stoffen.
 
De twee stoffen zijn van Soft Cactus, de schoentjes zijn van Zuzii.com
 

 
I was very honoured when asked by the brains behind STYLO Magazine, Jessica Abbott & Celina Bailey, to contribute to Stylo's fourth issue. Of course, no doubt in my mind! It was a great project to be part of, so many talented women te work with! Together we made Issue 04: High Fructose.
 
Curious about the final result? Then, hurry here and view the entire issue. You will find VanJansen's contribution on pages 87-102
In the next days more on my blog on the different looks I sewed for STYLO.  
 
I sewed three different STYLO looks, all in the same color palette. I chose bright red and powder pink. I worked a lot with pastels, black and white lately, and working with brighter colors was actually quite fun. I thought bright colors would fit the theme High fructose anyway. I got the inspiration for this first look from Feline's bathing suit from Mini Rodini. I do not often chose red for my girls, but I fell in love with this bathing suit (that she also wears on the pictures below), and my blonde girls actually look pretty good in red.
I sewed two colorblocking items. For Liv I sewed a dress. The top part is from the Belgium book 'Stof Voor Durf het Zelvers', and I combined that with a circle skirt in six pieces. First I drew the skirt, and based on that I cut the top part of the dress in parts, making sure the red panels lined up. Quite simple, but with a nice effect I think. I combined the bright colors with accents in black and white. I chose a striped ribbon in the waist, and a little bow tie from Suussies. 
For Feline I sewed a Lotta skirt from Compagnie M. A very nice pattern to work with. In addition to contrasting 'flaps', I cut the pattern in parts again so I could use the contrasting fabric on the bottom part of the skirt as well. 
 
The fabrics are from Soft Cactus, the shoes are from Zuzii
 
 
 
 
 


41 opmerkingen:

 1. Waw!!!!! Top combinatie van kleuren en dat doorsnijden van die panden, voor de colorblocking, zalig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldige foto's! Super gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo prachtig, echt helemaal af! En wat een topfoto's van die 2 mooie meiden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hartelijk gefeliciteerd met jouw prachtige bijdragen aan dit nieuwe nummer !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zag jouw dochters ineens bij het doorbladeren (of hoe het zoiets in een e-magazine?): wat een eer!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel tof! De meisjes hadden ook precies veel plezier bij het maken van de foto's! Helemaal Van Jansen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw! Wat een geweldig mooie dingen heb je gemaakt! Ben helemaal fan van de watermeloen-stof. En dat rood en peach past perfect samen. Ook een erg leuk idee om het patroon van SVDHZ in twee te snijden. Knap allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Proficiat! Terecht dat jij er in staat! Jeuj voor colorblocking! Spijtig genoeg vinden vele Europese dames Stylo nu leuk want ik geraak er zelfs niet meer op!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heeeel erg geslaagd! Proficiat Esther!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mini Rodini kan hier nog wat van opsteken ! Super, zo ik zo kopen voor mijn dochters !

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Van een eigen stijl gesproken .... super ... dit is het!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Schitterend! Dit is zo jij! Mijn dochter is ook nog steeds verzot op het Mini Rodini badpakje, die Lotta is een topidee! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Gefeliciteerd! Ik val weer van het ene in het andere wauw-moment, vanavond het magazine eens goed bekijken. Minihudson als korte broek, die ga ik ook eens gebruiken. Maar nu loop ik op je blogs vooruit ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Prachtig!! Ik vind de kleurencombinatie heel geslaagd! En inderdaad.... Wat een eer om gevraagd te zijn voor Stylo

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Een heel verrassende kleurencombinatie! Heel geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Zalig wat je met twee eenvoudige uni katoentjes maakt! Prachtige bijdrage in een prachtig magazine!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wauw, wauw en nog eens wauw! Die kleuren zijn voor elkaar gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wauw, wauw en nog eens wauw! Die kleuren zijn voor elkaar gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wauwwww! Prachtige creaties!!!
  Supermooi gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Supermooi! Die colourblocking draait echt perfect uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Mooi! Vooral het jurkje vind ik heel stijlvol!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wauw, zo mooi allemaal! Helemaal fan van de rood & poeder combinatie! Heb vorig jaar hard gezocht naar dat badpak, helaas was het overal uitverkocht. Jij brengt me op ideeën om colorblocking zelf uit te proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wauw, 3 geweldige looks! De meloenen uit je andere post zijn toch wel mijn favorieten maar deze is ook weer zooooo mooi. Samen met Toertjes en Pateekes spring jij er toch wel echt uit in de Stylo.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik doorbladerde de ganse Stylo en het was een zaligheid om jouw ontwerpjes erin terug te vinden ! Schitterend !

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat een mooie strakke stijl heb jij! Ik ontdekte je net via instagram en ben echt wel fan!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Esther you are a superhero! Wat een mooie stukken! Die jurk voro Liv! <3 <3 <3

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ik doorbladerde (virtueel ;-)) gisterenavond Stylo... pff zooooveel massa's inspiratie, ik kon er bijna niet van slapen :-). Jou creaties zijn me het meest bijgebleven. Echt prachtige stuks, allemaal!!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Your series are some of my favorites. Love it so much!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Topwerk, Esther, en ook zo helemaal jij! Ik vond het ook zo leuk om te mogen doen, de spanning en stress inbegrepen :-)
  Mooi gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Your youngest daughter so reminds me of my Paisley! I just love all of your outfits in STYLO!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Prachtig! Zonet het ganse magazine doorbladert, hoe inspirerend werkt dat zeg :)

  BeantwoordenVerwijderen