woensdag 23 oktober 2019

De pronkparka 2.0

Een jaar of twee geleden naaide ik de pronk-parka, die overigens nu gedragen wordt door kleine(re) zus. Het model en de stof blijven geweldig. Die oilskin wordt onder invloed van de tijd eigenlijk alleen maar mooier.
Tijd dus voor een nieuwe versie voor de grote(re) zus. Zij wenste een zwarte, dus die kreeg ze. 
En dan ben je soms heel blij met het teruglezen van blogs. Mijn plan was namelijk om maat 158-164 te naaien, maar toen ik teruglas dat ik twee jaar terug al maat 146-152 naaide, en deze niet al te groot was, koos ik nu voor de grootste maat in de Drake Parka uit LMV. 
170-176 dus, en toen alle patroondelen geknipt waren sloeg de twijfel toch even toe. Wat zag dat er groot uit! De man des huizes dacht zelfs dat ik voor hem aan het naaien was. Maar ik bleef bij het plan, en nu ik de foto's zie ben ik blij dat ik doorzette. De mouwen zijn wellicht een beetje lang maar liever dat dan te nipt.
Het naaien was een stuk minder uitdagend deze keer, en de poetssessie achteraf ook. Ik koos deze keer namelijk voor de dry oilskin in plaats van de gewone. Hij komt van Lanalotta
Ook liet ik de zachte voering in de muts achterwege, en koos voor dezelfde doorgestikte gewatteerde voering die de rest van de jas ook kreeg.
De jas werd afgewerkt met koord, en kreeg op de koord-einden lederen afwerking die ik vond bij Textielstad


Patroon jas: Drake Parka uit LMV
Stof: Dry oilskin van Lanalotta, doorgestikte voering van Stoff &Stil

Muts: Tinycottons
Sjaal: Maed for mini
Jeans: Boof
Sweater: VanJansen
4 opmerkingen: