dinsdag 21 maart 2017

Elke dag feest met Lotte Martens

Met lente in het vooruitzicht kunnen we niet alleen uitkijken naar fietsen 'met zonder jas', lunchen op het terras en gras tussen je tenen. We kijken ook uit naar alle feestjes die dan gevierd worden, want lente is traditioneel een feest-seizoen.
En wat is een feestje zonder feestkleding? Precies, een excuus om nóg wat moois uit te zoeken, of natuurlijk zelf te naaien.

Komt het even goed uit dat Lotte Martens een prachtige reeks nieuwe feeststoffen lanceerde! Bijna op de dag af twee jaar geleden blogde ik deze feestjurk in Bromelia. Een pareltje, dat was na was prachtig bleef, en vorig jaar werd overgedragen aan een nieuwe eigenaresse.
Ook nu werd ik aangetrokken tot een van de roze pareltjes uit de nieuwe collectie: de Vuurdoorn (die jullie ooit vast al hebben gezien in een prachtige gele kleur) in nieuwe kleur 08. Een zachte roze tint, met een metallic roze print van bloemen. En ditmaal naaide ik het succesnummer van vorige zomer: de Lola jurk. Eenvoudig, maar met een mooi accent op de rug, en een patroon dat de Vuurdoorn print goed tot zijn recht laat komen. Ik gebruikte voor de jurk 1 paneel van de Vuurdoorn 08, en daarnaast 1 meter van de uni stof die past bij het paneel (ik hield daar nog wat van over, genoeg voor een klein tasje bijvoorbeeld).

En ook al hebben we dit lente seizoen geen bruiloften of communiefeestjes op de planning staan, Feline had er geen moeite mee om voor een middagje bruidsmeisje te spelen. Wat bloemen in je haar, een mini boeketje en 1,5 meter Lotte Martens: meer heb je niet nodig om lenteprinses te zijn!

Ben je zoek naar de Lotte Martens stoffen? In de online catalogus zie je de collecties en de lanceerdata. Lotte Martens doet enkel de productie van de stoffen, de verdeling verloopt via de groothandel. Ben je op zoek naar een bepaalde stof, dan google je best even de stofnaam, om te weten welke verdeelpunten die bepaalde stof in voorraad hebben.


Stof: Lotte Martens Vuurdoorn 08, en bijbehorende uni stof
Patroon: Lola jurk  uit 'Zelfgemaakte kleertjes'.
Schoenen: Rollienation via Pepatino

 


9 opmerkingen:

 1. Wat mooi! Ik hou echt van die kleur. Zo zacht, lieflijk en aaibaar én combineert prachtig bij het patroontje ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige jurk, setting, dochter... !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt prachtig!!! En toevallig kozen we dezelfde titel voor ons blogbericht :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig! Alle reden om elke gelegenheid aan te grijpen om een feestje te vieren. 😃

  BeantwoordenVerwijderen
 5. prachtig! zoals altijd bij jou lieve Esther!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw ...
  Heel mooi!
  Bij ons in mei de Eerste Communie van dochterlief. De stof is gekocht, het patroon ligt klaar, nu nog heerlijk achter de naaimachine!
  Ilse (by-ik.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een prachtige lenteprinses is dat!

  BeantwoordenVerwijderen