zaterdag 11 juni 2016

Zondagskind

Onlangs werd ik samen met Eva, Lindsy, Katrien en Marleen, uitgenodigd door Sincha van Het Stoffenhuis in Bree voor een naaidate. Sincha, een opvallende stralende persoonlijkheid, meestal gekleed in zelfgenaaide en zeer kleurige kleding, ontving ons vorige zondag zeer hartelijk in haar nieuwe zaak die ze samen met haar man en vader in recordtempo verbouwde tot een parel.
Er hing een fijn sfeertje in het mooie pand met het prachtige, oude, houten balkenplafond. En dan was dat pand ook nog gevuld met prachtige stoffen!
Iedereen mocht van Sincha een stofje uitzoeken, en samen zouden we die zondag aan onze projectjes naaien. En dan werden we ook nog eens verwend met een heerlijke lunch en een smakelijk ijsje in de zomerse zon.

Met die zon in mijn achterhoofd toog ik naar Bree om een zomers jurkje voor Liv te naaien. Ik viste gelijk twee stofrollen in pastelkleur uit de rekken van het Stoffenhuis, en kon maar niet kiezen tussen de Art Gallery of de Sparkle Powder Gold van Atelier Brunette. Een fotootje naar het thuisfront bracht uitkomst: de Sparkle Powder Gold moest het worden!
Een jurkje dat ik voorbij zag komen in een webshop gaf inspiratie voor deze patroonloze jurk (ik quote hierbij Eva: 'we doen maar wat').
Het enige dat ik tekende was de voorkant van het bovenstukje (dat ik voor een volgende keer overigens iets minder hoog zou tekenen). Dit werd gevoerd met een van de mooie solid stoffen die te koop zijn bij het Stoffenhuis. De voorkant werd afgewerkt met in biais geknipte stof, die ook de striklinten vormden. Het rokdeel aan de voorkant is een gerimpelde volledige stofbreedte.
Voor de achterkant stikte ik een strook uni stof aan een bijna volledige stofbreedte van de Atelier Brunette, en stikte op de dubbele stof een aantal parallelle stiksels zodat er drie tunnels ontstonden. In de bovenste en onderste tunnel kwam elastiek zodat de jurk een smock effect kreeg op de rug. Daarna werden voor en achterkant aan elkaar gestikt en werd de jurk omgezoomd (edit: helaas bleek de jurk thuis te ruim, en dat betekende dat ik alles uit elkaar haalde, het achterstuk een stukje smaller maakte en de elastiek ook wat inkortte. Tja, dat zijn de consequenties van 'maar wat doen';))

   


Al met al was het een heerlijke dag vol gezelligheid, en nam ik ook  nog eens een heerlijke jurk mee naar huis!


Jullie krijgen van Sincha deze week korting op alle stofjes van Atelier Brunette, en kijk vooral naar al het andere moois dat ze in haar collectie heeft! Hou ook de blogs van de andere dames in de gaten, er werd die zondag namelijk nog veel meer moois genaaid!


23 opmerkingen:

 1. Dit brengt je onmiddellijk naar een zalige zomer .... zo mooi :-) :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig, en helemáál top aan dat meisjeslijf! Ik zou dat model zo voor mezelf maken, zo mooi met die open rug. Maar ik en geen BH is een no-go, jammer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi gemaakt en inderdaad een leuke madame in een toffe stoffenwinkel ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, prachtig bij zo'n zomers gekleurd ruggetje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Helemaal jouw stijl! En hij past prachtig bij haar!
  Een zalige dag was het! x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige jurk! Wat een mooi ruggedeelte! Hoogzomer!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heeeeel erg mooi, en o zoveel hartjes voor die rug!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wondermooi! Helemaal fan van open ruggetjes deze zomer!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. prachtige jurk! Ik stikte daar ook eentje uit als cadeautje voor een eerste communiekantje en heb nog wat over, genoeg voor mijn Mila :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik zag hem al op IG en dacht meteen : Van Jansen! Echt top!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel mooie jurk voor een stoere jongedame! Knap werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat zou hier wel heel erg in de smaak vallen. Superleuk!

  BeantwoordenVerwijderen