zaterdag 1 november 2014

Geluk in maatje 56

Lijkt voor mijn dames maatje 56 alweer een eeuwigheid geleden, babykleertjes hebben nou eenmaal een enorme aantrekkingskracht op mij. Die ieniemienie broekjes, rompertjes en mutsjes... te lief! En gelukkig zijn er weer voldoende zwangere vriendinnen in mijn omgeving. Genoeg bijna-baby's om schattig kleine pakjes voor te naaien. Ik ontdekte het gratis patroon van dit jumpsuitje van kiind. Een snel-klaar projectje met veel voldoening! Ik maakte vanmiddag, tussen de soep en aardappels door, dit streepjes exemplaar. Laten we hopen dat de streepjestrend het nog 6 maanden volhoudt :)
De beschrijving schrijft drukknoopjes voor, ik ging voor kamsnaps. In plaats van (meestal vrij dikke) boordstof, knipte ik voor de boordjes de tricot stof in biais (45 graden op de recht van draad).




 
Hier zie je 1 van mijn nieuwe labeltjes. Naast labels met het complete logo, bestelde ik ook labels met alleen het strikje. Ik bestelde ze via Etsy vanuit Istanbul, en ben heel tevreden!

stof: www.dekkersstoffen.nl


22 opmerkingen:

  1. Zo fijn alweer! Leuk om te maken he, die kleine spulletjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Baby-kadootjes, heerlijk! Mooi, subtiel accent, je nieuwe label.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leukerdeleuk!
    En zeker in deze streepjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi
    Erg leuk! En die labeltjes makelaar helemaal af...
    Waar heb je ze gekocht? (Als ik vragen mag)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. In de Etsyshop van Eyluldesigns (gewoon even via de zoekfunctie, dan kom je gelijk bij de goeie)

      Verwijderen
  5. Een goed idee om die boordstof te vermijden! Stak je er dan nog iets extra tussen om te verstevigen voor de kamsnaps? Leuk labeltje ook. Ik ben ook nog altijd fan van ons poesje zonder tekst. (An)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. An, ik verstevigde deze keer niet, er zitten toch 5 lagen tricot tussen en ik gokte dat dat moest lukken. Naderhand las ik de tip om die smalle naadband op te strijken, dus volgende keer speel ik op extra safe!

      Verwijderen
  6. Wat een leukerd!!! Streepjes zijn super! Jouw label is prachtig hierbij! Het patroontje maakte ik al minstens 20keer ondertussen en de boordstof vervang ik ook heel vaak door de tricot in bias, werkt makkelijker ook..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks! En 20 van die pakjes? Jouw miniman heeft een kledingkast om jaloers op te zijn! Ps zie de vraag vsn An hierboven; verstevig jij dat nog?

      Verwijderen
  7. oooh zo mooi! En love your label!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een leuke labeltjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Leuk gemaakt,straks eens kijken voor dat patroontje want ook wij hebben er een baby'tje bij in de familie en ik heb nog een leuk streepjes tricot liggen.Alleen dat van die boordjes begrijp ik niet zo goed als beginner.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat schattig! En leuk je label ♥
    Liefs Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Helemaal jouw stijl. Ik gebruik altijd tricot ipv boordstof omdat ik dat fijner vind werken. Die moet je trouwens niet in biais knippen, gewoon 80% van de afmeting werkt prima. En ik verstevig altijd met rekbare vlieseline, anders scheurt het vroeg of laat toch door.

    BeantwoordenVerwijderen