woensdag 19 juni 2013

Rokje voor Roos

Vandaag mag Liv naar het verjaardagsfeestje van haar vriendinnetje Roos. Roos is een echt meisje dat houdt van rokjes en tutten. Ik zag even geleden bij haar geweldig leuke, én simpele rokjes voorbij komen. Zij maakte ze voor haar eigen Roos, ik dacht ik maak er ook een voor ónze Roos.
Het moest poepsimpel zijn, en in theorie was het dat ook, ware het niet dat ik wat probleempjes tegenkwam.
Ten eerste de stof. Ruim anderhalve week geleden bestelde ik van over zee een berg prachtige stoffen, en bedacht een okergeel rokje met vosjes. Helaas bezorgde fabricworm bij mij nog niet zo snel als bij anderen in blogland. Ik zit nog altijd te wachten dus.
Gelukkig had ik nog een mooi, 4-seizoenen-proof stofje liggen van Petit Pan, dus daarmee ging ik aan de slag.
Het tweede probleem kwam ik tegen in de vorm van elastiek. Het was uberhaupt moeilijk om gekleurde elastiek te vinden, maar bij mijn vaste fourniturenkraam om de markt hadden ze gouden elastiek liggen. Mooi bij het bruin uit de stof. Echter, van een rokje dat in een half uur klaar zou moeten zijn, zat ik anderhalf uur verder met een elastiek die niet genaaid wilde worden, 2 kromme naalden en klotsende oksels.
Gelukkig lag er ook nog zachtroze elastiek, gekocht bij een doe-het-zelf-lingerie-winkel, die zich wel braaf liet naaien.

stof: Petit Pan, fleurs des iles Marron

Van een restje stof naaide ik voor erbij een clutch, waarvan het patroon te vinden is bij haar.


In het risttasje verstopte ik voor Roos nog een roze nagellak en dito lipgloss. Want meisjes van 5 houden daar nu eenmaal van :) Een heel fijne verjaardag, Roos!

 


20 opmerkingen:

 1. Wat gaat Roos een geweldige verjaardag tegemoet!Trouwens... normaal levert Fabricworm op een week tijd (bestellen/in de bus) maar de laatste keer deed het pakje er ook 2,5 week over. Ik hoop dat het niet zo lang duurt bij jou!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 2,5 week? zucht! gelukkig zitten er verder geen urgente dingen bij, maar ik bestelde juist daar omdat het zo snel zou gaan...

   Verwijderen
 2. Wat een geweldig verjaardagscadeau voor een 5-jarige meid, die gaat straks zó stralen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wauw, wat een zalig cadeau! en dat stofje blijft toch zo mooi hè (ik maakte er mijn allereerste rok uit)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig! Petit Pan is toch altijd mooi, he...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Schoonschoon, ik heb hier dinsdag 2 rokjes op een goed uur gemaakt. Heerlijk, als de naai-drang groot is!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een pracht-rokje! Roos heeft veel geluk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige cadeautjes in een heerlijk stofje!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het ideale cadeau voor een girlie-girl!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat zal sowieso scoren bij een meisjemeisje!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zo leuk! In een prachtig stofje trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gelukkig je stof niet verpest met rot-elastiek. Het eindresultaat is beeldschoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Prachtig rokje!!! Dank je voor het delen en ook de problemen die je tegenkomt. Deden we dat maar in alles in het leven, zou het veel openlijker zijn en zouden we van elkaar kunnen leren. Erg leuk dat je dit voor je dochter(tje) doet! Ik ben net begonnen met naaien, ook samen met een huisgenoot, super leuk. Ik heb shirts (4!) passend gemaakt, kon niet meer stoppen. Wil ook rokken gaan maken. Ik heb al biologische stoffen in huis. Mijn oma (moeders kant) was naaister en mijn opa (vaders) was kleermaker, dus van twee kanten Ik ben initiatiefneemster van de woongroep Contact & muziek. We hebben een mooie website www.contactmuziek.nl, liefs Leonoor

  BeantwoordenVerwijderen