maandag 26 juni 2017

Babyliefde

Bijna alles dat klein is, is schattig (Oke, vergeet insekten dan even). Baby's en bijbehorende babykleertjes staan hoog in de top 10 der schattigheid. Dus naaide ik nog eens wat mini's, voor een collega in verwachting van een klein meisje.
Ik naaide de Grand'ourse van Ikatee couture, een heerlijk jasje voor de kleinsten. Het jasje komt in meerdere uitvoeringen en gaat maat 6 maanden tot maat 4 jaar. Ik werd verliefd op de versie met bunny-ears.

Het jasje heeft een raglan model en zit daardoor snel in elkaar. Ik gebruikte twee tricots van Nosh, in een mooie roze kleur. Ertussen naaide ik een heerlijk zachte en ademende quiltvoering van biokatoen.
Ik twijfelde even over de knoopjes: knoopsgaten in tricot is nog steeds geen hobby, maar kamsnaps vond ik ook een beetje afbreuk doen aan het geheel. Uiteindelijk naaide ik twee magneetsluitingen in het jasje, die je aan de buitenkant niet ziet.

De buikbewoner moet nog even wachten tot ze het aankan, maar het staat haar vast om op te vreten. Je zou zo voor nog een baby gaan, niet?Patroon: Grand'ourse van Ikatee couture
Stof: beiden van Nosh Organics14 opmerkingen:

 1. Wauw, op slag verliefd! Zo schoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een super schattig jasje. Die magneetsluitingen lijken mij erg handig. Mag ik vragen waar je die hebt gekocht?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik smolt zondag al weg van al die schattigheid!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo schattig en ongetwijfeld ook heel zacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die oortjes! Die kleurtjes! Zo zo zo lief!

  BeantwoordenVerwijderen