vrijdag 4 december 2015

VanJansen recykleert part 2

Blijkbaar weet ik na 35 nog steeds niet altijd welke kledingstukken bij mijn lijf passen. Of ja, ik weet dat eigenlijk wel, maar soms steek ik mijn kop in het zand. Zo ook vorige winter. Ik paste de oudroze wollen jas wel drie keer. Om steeds te concluderen dat zo een oversized model toch eigenlijk niet voor mijn lijf gemaakt is. Mijn lijf schreeuwt namelijk om getailleerde kledingstukken. Iets met de sterke kanten benadrukken.
Ik hield me sterk. Tot de uitverkoop. Want toen de jas voor de helft van de prijs in de rekken hing gooide ik mijn principes overboord. Die roze stof was gewoon voor mij gemaakt.
Een winter later (de jas wel frequent gedragen hebbende), concludeerde ik dat ik niet gelukkig werd van de jas. Recykleren (ofwel kleding maken van kleding), leverde mij eerder de winst van de zonen09 wedstrijd op. Dus vorige week zondag ging ik impulsief aan de slag met tornmes en schaar. De oversized wollen jas werd een meisjesJackie voor Feline. En gelijk aan de eerdere recykleer-ervaring: het valt nog niet mee om een kinderkledingstuk te knippen uit een volwassen (en oversized!) stuk.
Maar na heel wat puzzelwerk en naaiwerk (en gegodver. Ik weet niet hoeveel naalden ik precies brak op de jas. Maar feit is dat ik richting naaiwinkel moest voor nieuwe naalden) verscheen er deze Jackie. Net als de vorige Jackie, met versmalde mouwen, paspelzakken (stiekem volledig gerecykleerd) en rits. Ik combineerde de lichte oudroze wol met een okergele katoen met eekhoorns. De stof werd zelf ontworpen, en ik reserveerde die eigenlijk voor een rokje, maar ik heb nu eenmaal een zwak voor mooie jasvoeringen én voor de combinatie zachtroze met oker.

Roze stof: gerecykleerd
Okergele stof met eekhoorns: eigen ontwerp
Sjaal en wantjes: Aymara

 


19 opmerkingen:

 1. Echt super knap! Paspelzak-recyclage, geniaal. en di voering, please, wanneer komt die stoffenlijn uit? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, ik zag het gelijk, daar is die stof eindelijk! Wanneer kan ik bestellen? Het is weer een perfecte combi :))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh echt prachtig!! Superknap gedaan Esther!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben echt superfan de voering is echt heel mooi !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, zo mooi! Als je deze jas ooit wegdoet, wil ik hem graag recycleren voor mijn dochter :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 6. WAUW Esther!!!! Al het gegodver meer dan waard!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Awel, dat zou nu zo mijn verhaal kunnen zijn, zo verliefd op een kledingstuk, kopen dat ding of ge der nu mee staat of niet. Maar goed ook, waar zou je anders zo 'n schone stof gevonden hebben.
  Prachtige jas!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Knap, en wat een prachtige voeringstof!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Och, zo zotjes! Geweldig als je zo'n stof hebt om te recycleren!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtig in combinatie met dat oker!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oké, de dramatische reactie van mijn kant toen ik hoorde dat je die jas ging verknippen: vollédig verdwenen! I like!

  BeantwoordenVerwijderen