donderdag 17 september 2015

Kids on Tour: een Roma jurkvoor Femke


In mijn vorige post legde ik het ‘ Kids on Tour’ concept uit, en zagen jullie het prachtige jasje dat Mieke voor Feline maakte. Natuurlijk moest ik zelf ook aan de slag voor een andere naaiblogster. Spannend! Stiekem was ik wel blij dat ik geen jongens- of tienermoeder (dat klinkt als tienermoeder in een andere zin van het woord. Ik bedoel uiteraard moeder van een tiener ;))  kreeg toebedeeld. Ik mocht aan de bak voor Marleen van Petrol & Mint. Marleen is mama van drie meisjes, dat werd dus een kolfje naar mijn hand ;). Ik besloot iets te naaien voor Marleen’ s oudste dochter Femke van 4. Een jurkje zou het worden: mijn favoriete meisjeskledingstuk en eveneens binnen mijn comfortzone. Vrijwel alle vierjarigen houden van een beetje zwieren, en bij zo een projectje ga je voor een tevreden klant. Al maanden geleden bestelde ik het Roma patroon van C'est Dimanche, omdat ik verliefd werd op de jurk toen ik hem voor het eerst zag bij Trine in de geweldige vogelversie. De jurk is door het kraagje en het losse striklint feestelijk, maar ook best praktisch genoeg voor een schooldag.


Het patroon was daar, maar de jurk nog lang niet. Voor je eigen meisjes naaien is 1 ding, voor een ander naaien zorgt voor de nodige hoofdbrekens. Ik wist dat Marleen en haar dochter niet houden van paars of oranje. Tientallen stofjes belandden in mijn virtuele winkelmandje, om ze daarna weer weg te klikken. Veel stoffen met drukkere prints zouden onrecht doen aan het mooie bovenstukje van de jurk, en daar wilde ik juist de nadruk op leggen.

Uiteindelijk besloot ik dicht bij mezelf te blijven: ik hou van simpel, ik hou van oudroze, ik hou van mooie subtiele accentjes. Ik koos dus voor een oudroze uni stof, met heel lichte stretchkwaliteit (via Textielstad) en besloot het mooie kraagje van de Roma jurk te accentueren met koperkleurige paspel (gemaakt van biaisband van Veritas). De Roma dress is werkelijk een prachtig patroon en niet ingewikkeld om te maken. Het verbaasde me dan ook niet dat ik de jurk, in de maanden dat het patroon hier lag te wachten, op diverse blogs zag passeren. Ik deel echter haar opmerkingen. De panden komen niet helemaal netjes overeen (maar omdat ik de jurk al naaide voor iemand anders in de tussenliggende periode, had ik dat al voorzien), en de beschrijving is vrij mager, maar voor naaisters met wat ervaring moet dat helemaal geen probleem zijn. Ook vind ik de jurk vrij ruim vallen. Maat 6 wordt hier geshowd door Liv, die bijna 8 wordt. Het jurkje is hier dus ultrakort, zo zal het bij de ontvangster niet zitten ;) Nu is ze wel vrij smal, en hoop ik dat Femke er mooi in past!


 


Sokken: Fox socks van Minidressing
Schoenen: Ocra via Beau10Het jurkje ging sámen met de kousen en een kaartje speciaal voor 'Prinses Femke' op de post. Ik werd er bijna emotioneel van toen ik van Marleen een kiekje kreeg van een zichtbaar tevreden Femke. Het staat haar om te stelen!


Ikzelf vind de jurk zowel feestelijk te dragen (met glimmende schoentjes en een mooie cardigan in cognac, grijs of roze) als met stoere elementen te combineren (denk dit jurkje met de vossen-sokken, een jeansjasje en stoere sneakers). Het is een kleur die, gecombineerd met koper en cognac, een echte herfst-touch krijgt, maar gerust in alle seizoenen gedragen kan worden. Ik ben benieuwd hoe Femke het gaat dragen! Ben jij ook benieuwd naar hoe Marleen deze jurk combineerde? Ga dan gauw een kijkje nemen op haar blog !


 kids on tour button
 

21 opmerkingen:

 1. Haha, de teksten komen helemaal overeen! We hebben hetzelfde idee over het jurkje ;-) Femke leest (kijkt) trouwens ook mee en vindt het vreemd om Liv in de jurk te zien.. grappig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze jurk was hier ook meer dan welkom geweest, echt prachtig prachtig prachtig! Ik twijfelde al vaak over dat Roma jurkje, misschien toch maar eens bestellen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, echt zoooo mooi! Oud-roos en koper, die combi ga ik onthouden en het patroon wordt meteen besteld!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh Esther, dit is gewoon perfect! De Roma staat ook nog op mijn planning voor Liv, ik vind het er een ideaal communiejurkje uitzien :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb dit Roma jurkje nog niet eerder gezien, maar dat zal meer aan mij liggen dan aan het jurkje, want hij is echt fantastisch! Top combi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een mooi jurkje hoor. Prachtige kleuren gekozen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geweldig mooi! Bij mijn dochters had je hier ongetwijfeld ook mee gescoord! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geweldig mooi! Bij mijn dochters had je hier ongetwijfeld ook mee gescoord! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tof gedaan,dat paspelleke maakt het helemaal af.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel erg mooi! Ik hou van jullie spelletje, zo spannend moet dat zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prachtig in zijn eenvoud en zalige combi met de kousjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooi gevonden, dat koperkleurige biesje.... en gewoon mooi all over!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wow dit vind ik echt een heel schoon kleedje ! PRACHTIG !

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Prachtig, Esther. De kleur in combinatie met de koperen paspel, I love it. ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Prachtig dat oudroze in combi met die paspel. Het patroontje ligt hier ook al klaar als mogelijke kanshebber voor de communiejurk van de dochter in mei!

  BeantwoordenVerwijderen