zondag 18 mei 2014

De poppenmoeder van bijna 4

Volgende week wordt ze 4, ma petite. Soms zou je ze even willen stilzetten, die tijd. Maar de dame in kwestie vindt het fijn om groot te worden. Afgelopen maandag mocht ze voor het eerst naar school. Daar ging ze dan met haar rugzak op haar rug; ze vond het geweldig. De juf zei dat het leek alsof Feline altijd al in haar klas had gezeten. Niet alleen Feline groeit, ook mijn trots op zo een moment! Maar dat ze groeit werd me afgelopen week weer duidelijk. De verjaardagsjurk die ik voor haar naaide is wel heel kort. Inmiddels ben ik dus net als vorig jaar bezig aan verjaardagsoutfit part two. Maar goed, ook kadootjes moesten vanonder mijn Juki rollen. Dit vanwege mijn groeiende hekel aan al het schreeuwende plastic dat onze woonkamer steeds meer dreigt te veroveren. Ik liet al eerder het slaapzakje, en het poppen-nestje zien, ik besloot ook haar eerste verjaardagskado, een rieten kinderwagen, te voorzien van nieuwe bekleding. Ik durfde het niet 1, 2, 3 aan het hele ding te verven, maar met de zwart/witte matras en deken kan de wagen er weer even tegen. Pop kreeg ook een slinger van gehaakte kralen om naar te kijken tijdens een wandeling met haar poppenmoeder. Tijdens een lange wandeling kan het natuurlijk zomaar gebeuren dat pop trek krijgt in een flesje melk of behoefte heeft aan een verschoonbeurt. Daarom naaide ik in razend tempo een setje van 4 luiers. Ik gebruikte daarvoor het patroon van Bee in My Bonnet, maar vergrootte dat wel, gezien het formaat van pop. Die luiers en fles kregen vervolgens plek in een mini-verzorgingstas, die ikzelf tekende. aan de zijkant van de tas is plek voor de fles, in de twee vakken binnenin is plek voor luiers, en zelfs nog voor een lipgloss van de poppenmama. Ik naaide twee elastiekjes aan de tas, waarmee de tas aan de wandelwagen kan hangen, maar naaide ook een afneembare schouderband aan de tas. Deze wordt bevestigd met kamsnaps. Volgens mij gaat er heel wat gespeeld worden met al dat nieuwe poppenspul!











Stof dekentje:  Etsy, Landofoh
Broche strik: Suussies
Buitenstof verzorgingstas: Etsy, landofoh
Binnenstof verzorgingstas: Soft Cactus, Wicky Pikes roze
Stof luiers felroze: Veritas


31 opmerkingen:

  1. O My God! Dit vind je gewoon niet in de winkels, zo knap is het! Bij deze zweer ik op mijn communiezieltje dat ik voor de verjaardagen van mijn dochters en zoon zal pogen dit zelfgemaakt cadeau te evenaren! Prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. OMG Esther wat heb jij dat weer prachtig gedaan! Je brengt mij op ideeën voor ons Frauke haar verjaardag, zij is ook zo'n poppenmama :-) x

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je Lobke! Leuk dat Frauke ook zo een poppenmama is ❤️

      Verwijderen
  3. Geweldig cadeau!! Dat patroon voor die luiers ga ik ook snel nog eens maken voor de jongste van ook bijna 4 hier, kan ze nog even lekker thuis moederen.
    Oh wat worden ze toch snel groot..... Hopelijk gaat je dochter hier nog veel plezier aan beleven wanneer ze niet op school is!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh zo mooi.... Die harlequin stof ligt hier ondertussen te wachten om omgetoverd te worden tot kussenslopen. Bedankt voor de tip :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dit is weer een andere stof als die Harlequin, iets minder fel van kleur, ook een aanrader ;)

      Verwijderen
  5. Magnifiek, zo'n tas helemaal op maat! En zo'n mooie stoffenkeuze!!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Van de opper-tassen-maakster is dat een supercompliment :) dank je!

      Verwijderen
  6. Dat ziet er erg mooi uit! Ik ben fan van het wolkenstofje! :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja mooi stofje he? Ik heb gelukkig nog over voor een of twee kussens :)

      Verwijderen
  7. Supermooi!! Allemaal echt leuke stofjes en wat een geweldig kado ook voor een echte poppenmama :-) Ik ga dit toch pinnen want voorlopig is de oudste hier nog maar 2,5, maar die neigt toch ook al naar een poppenmama, dus wie weet komt je idee nog van pas :-)
    groetjes Barbara, (effe anoniem uit luiheid :-) )

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Zo tof en schattig ! Geweldig cadeau is dat voor zo'n 4-jarig poppenmoedertje ! Je mag er zeker van zijn dat ze daar nog luttele uurtjes zoet mee zal zijn !

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Esther, ben jij super-mama soms?!?! Mijn ogen rollen er bijna uit van verbazing over wat ik allemaal voorbij zie komen, stuk voor stuk geweldig! Wat een feest wordt dat volgende week :)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. dat is echt fantastisch!! hier zouden ze dat ook super vinden

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hieperdepiep voor de 'grote' Feline! En met zo'n superknappe poppencadeautjes blijft ze zeker nog jaren een poppenmama! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wohow, Esther, wat een prachtige cadeau! Die stofjes zijn allemaal om ter t mooist. Geweldig leuke foto's met een fijn meewerkend model ook :)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wow, wat mooi! Fantastische spulletjes, geweldig mooie stofjes! Hier zal het poppenmoedertje vast heel blij mee zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. super zeg! En al een hieperdepiep voor je meisje!
    Gaan kindjes bij jullie pas naar school vanaf 4 jaar? In België is dat 2.5 jaar, das toch wel een groot verschil vind ik!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier mogen ze met 2 jaar naar de peuterspeelzaal, meestal 1 of 2 ochtenden, en dan vanaf 4 naar de eerste kleuterklas. In het eerste jaar heeft Feline dan nog vrij op vrijdag maar dat verschilt per school. Het is inderdaad een groot verschil!

      Verwijderen
  15. Zelfgemaakt spul is toch zoveel leuker om te geven he, Feline haar oogjes zullen nogal glinsteren. Knap werk van jou!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Prachtig gemaakt! Alvast gelukkige verjaardag aan de poppenmoeder.. Morgen vieren wij ook feest..:) Joepie!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Super mooie spullen! En die afneembare schouderriem met kamsnaps is een leuk idee! Die ga ik pinnen!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hey Esther,

    Wat een knappe creatie ! Wij zijn alvast fan.
    Creatieve groetjes het Veritas-team

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat een leuke ideetjes om voor mijn eigen poppenmoedertje te maken

    BeantwoordenVerwijderen