zondag 12 januari 2020

Mini make over voor Maeve

Iedereen die mij een beetje kent weet hoe leuk ik het vind om, naast het naaien van kleding en het bakken van taarten, met interieur bezig te zijn. Ik hou nu eenmaal van mooie spulletjes en een fijne sfeer om me heen. Met meubels schuiven, een muurtje verven en moodboards maken: voor mij pure ontspanning.


Hoe leuk was het dan ook dat een van mijn liefste vriendinnetjes vroeg of ik haar kon helpen bij het aanpassen van de kamer van haar dochter. Maeve (9 jaar) had inmiddels wel een groot bed en een bureautje, verder was er aan haar kamertje sinds haar babytijd nog weinig veranderd. Het in 2010 nog zo hippe Pip studio stijltje, en de felroze muren met glitterverf waren bijna 10 jaar later wel toe aan een fris laagje.


Maeve had maar 1 belangrijke eis: ze wilde blauw! Ze koos zelf voor de kleur dolfijn. Ik maakte een moodboardje waarin blauw terugkwam, aangevuld werd met gele en bruine tinten en een neutraal behang met een iets opvallende print. 
Aangezien de kamer niet zo groot is, probeerden we de rust te bewaren door geen hele wanden blauw te verven, en door de gebruikte kleuren te combineren met grijs, wit, licht hout en niet te veel accessoires.


Op de make-over dag zelf hadden we wat tegenvallers (wie bedenkt verf met stukjes glitterfolie daarin? of dat je toch te weinig verf inkoopt?). Uiteindelijk Lukte het toch om binnen 1 dag alles af te krijgen; alle wanden werden geverfd (de stukjes glitterfolie verwijderden we met een plamuurmes), het paneel werd opnieuw behangen, net als een stukje boven de deur, en de kamer werd ingericht.
Maeve blij, mama blij!
Verf: kleur dolfijn in matte verf van Wood & Wall
Behang: Antoinette van Kwantum
Muursticker maan en sterren: Bibelotte
Sprei: vanjansen
Dekbedovertrek en blauwe kratjes: Hema
Spiegel: Casa
Klamboe: Meyco
2 opmerkingen: