Pagina's

woensdag 11 september 2019

Een legendarisch jasje

Inderdaad. Een legendarisch jasje. Want waar je zou verwachten dat 2 dochters die bijna richting puberteit gaan langzaamaan wellicht minder moeten hebben van moeders' naaisels, brak er zowat ruzie uit over dit jack: de Legend uit de nieuwe FibreMood. Vandaag start de linkparty, en je kan hier allerlei voorbeelden uit de nieuwe editie bekijken.

Ik naaide het jack in maat 10, in de hoop dat zowel de 9- als de 11-jarige erin zouden passen. En dat lukt (ok, voor de 11-jarige is het een beetje worstelen met de schouderpartij, maar eenmaal aan zit ie als gegoten). En ze zijn beiden fan. Herrie in de tent dus, want wie mag het jack het eerst aan naar school? De oudste dame won, maar de jongste ging ermee op de foto :)
De Legend is geen tussen de-soep-en-de-aardappelen-werkje, want aardig wat patroondelen, en elke naad wordt dubbel doorgestikt, maar het eindresultaat is wat patronen als deze de moeite waard maakt: een 'winkelwaardig' jasje. 
Ik naaide de Legend in een roodbruine corduroy van Stoffstil, en gebruikte een schapenvachtje van Stoffen-Hemmers in de kraag.
Ik werkte voor het eerst met jeansknopen, en dat was een gemak. Ik gok dat er zomaar nog eens een Legend genaaid zal worden, kwestie van conflictvermijding ;)

6 opmerkingen: