dinsdag 3 mei 2016

LECHAPERONunlimited Lotte Martens textielbox

Onlangs kreeg ik electronische mail van Vicky Janssen, de inititatiefneemster  van LECHAPERONunlimited en Lotte Martens (ja, van de prachtige gezeefdrukte stoffen).


LECHAPERONunlimited is een nieuw online ‘slow shopping’-initiatief, waarbij alles draait om de verhalen van makers en hun producten. Vicky Janssen, bezielster van LECHAPERONunlimited, blijft weg van het ‘fast-fashion’ gegeven door op zoek te gaan naar tijdloze en duurzame producten met de focus op ‘meer bewust’ en ‘minder impulsief’ kopen. In haar zoektocht, laat Vicky je kennismaken met verschillende exclusieve creaties van bekende en minder bekende ontwerpers en hun leefwereld via verhalen en persoonlijke portretten (kunst, mode en interieur).
Meer info kan je terugvinden op https://www.lechaperonunlimited.com/about-us/

Ze lanceren samen een nieuw product: een luxe doos met verschillende stukken textiel, waarvan je diverse accessoires kan maken. De box bevat 13 stoffen met verschillende kleuren, textuur en prints. Ze zijn exclusief bij LECHAPERON verkrijgbaar. Meer informatie over de luxe box vind je hier.

Wil je zien wat andere bloggers al maakten met stoffen uit de textielbox? Neem alvast eens een kijkje bij Valerie, die het verwerkte in een prachtig kledingstuk.
De komende weken kun je nog diverse blogposts verwachten van Petrol & Mint, straightgrain Hilde@home, Paspelpoezen, de zuster van, 
Compagnie M',  Ik ben Vink , With love by Eva

Ikzelf besloot van de lapjes die ik opgestuurd kreeg enkele accessoires te maken. Van het stofje van vilt maakte ik een zonnebrilhoesje voor moederdag. Supersimpel want vilt behoeft geen randafwerking. Het hoesje sluit met een kampsnap.

Van het tweede stofje, in een prachtige grijze tint met gouden print maakte ik een kadozakje. Ikzelf vind kadootjes leuk, maar heb ook een zwakte voor mooie verpakkingen. Webshops die bestellingen mooi verpakken, verjaardagskadootjes die origineel zijn ingepakt, I love it! Afgelopen zondag mochten we naar een communiefeest. De communicant wenste juweeltjes, en kreeg dan ook een kettinkje en oorbelletjes van ons. Hoe leuk om deze te verpakken in een juwelenbuideltje gemaakt met de stof met gouden print? Er ligt hier nu nog 1 mooi roze lapje te wachten, wat zou ik daar eens mee gaan maken?10 opmerkingen:

 1. Oh echt mooi! Wat een prachtige stofjes ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat tof gemaakt zeg!Beiden zouden hier welkom zijn ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super!! En inderdaad, een mooie verpakking, daar word ik ook blijheid van!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi! Benieuwd wat dat derde lapje gaat worden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, dat roze! Dat heb ik precies nog nooit gezien! Helemaal VanJansen wel :-) Van mij moet jij daar een cadeautje voor jezelf mee maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel origineel! Maar wat gaat dat derde mooie lapje nu worden?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Alletwee super! Prachtig koord in het juwelenzakje trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh mooi gemaakt! Het hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. Keep it simple werkt hier perfect!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. amaai, zo sjiek!!!!
  ik ben onmiddellijk fan!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk gemaakt! ben ook benieuwd wat je met stofje nr 3 zal maken!

  BeantwoordenVerwijderen