dinsdag 30 mei 2017

Feline' s unicorn party en een snoep-drip-cake DIY

Het was weer zover in huize Jansen: Feest! En wie mij kent, weet dat ik van feest houd. En het liefst van feest in de zon en alle voorbereidingen die daarbij horen.
Het bedenken van een (kleuren) thema, het maken van de uitnodigingen, bekijken of de feestdecoratie nog uitgebreid moet worden, een verlanglijstje maken voor de jarige, het fabriceren van traktaties, en natuurlijk bedenken van de taart. Ik maak foto' s en ingredientenlijstjes op mijn telefoon in de weken voorafgaand aan het feest. 
En in de feestweek zelf geniet ik van alle drukte: het bakken van koekjes, versieren van huis en tuin, het maken van traktaties en taart, maar vooral van de stralende bijna-jarige die opgewonden aftelt tot het feest!

Vorige week was zo een heerlijke feestweek. De verjaardag van Liv werd in november buitenshuis gevierd, maar inmiddels hebben huis en tuin de bijna- af status, en konden we Feline' s 7e verjaardag vieren in onze eigen tuin met een stralend zonnetje erbij! Ik ging voor een eenhoorn thema. Ik bedoel: klein meisjes geloven nog in de magie van eenhoorns, sterren en glitter. Voor je het weet is dat over, dus profiteer zolang dat nog kan ;)

Hieronder wat foto's, en wie weet nog een receptje met wat tips voor een spectaculaire taart!
De eenhoorn koekjes mislukten faliekant. Of het nu aan de Chinese koekvormpjes lag, of aan het slappe en plakkerige deeg, ze wilden niet. Plan B? Sterren! Passen immers prima bij de eenhoornmagie..

Welkom op ons feestje!De traktaties! Chocolade eenhoornlollies (what was I thinking, hittegolf en chocolade is geen beste match. Oeps).

Op de dag zelf was er natuurlijk taart. Veel taart!


Een simpele kwarktaart uit een pakje: maar door een explosie aan kleurstof thema-proof

 Aardbeien: ik vind dat ze bij elk thema passen!

Kijk haar! Verstopt achter de taart, maar haar hoorn piept er bovenuit <3

Ik moet toegeven: de feestoutfit werd niet zelf gemaakt dit jaar. De print van Mini Rodini was te leuk om niet te kopen.

En er was pret. Confettikanon-pret. Heerlijk! wat een feest!

Niet zichtbaar op deze foto' s: een heerlijk kinderfeestje inclusief gezonde picknick, museumbezoek en frietfestijn, feestvisite, pret in het opblaaszwembadje dat we nog opzetten toen het feest al bijna afgelopen was, de kadootjes (waarbij een hoop gasten hun best deden om in thema te bijven), en de intens tevreden blik van een verse 7-jarige.
Nog even nagenieten, en dan op naar het volgende feestje!


Oh, en ik beloofde een DIY feesttaart, niet?

Wat heb je nodig voor zo een feestelijke snoep-drip-taart?
- 1 x mix voor een luchtige cake (bv Wolkencake van dr Oetker) + benodigdheden (in geval van wolkencake heb je 1 pakje slagroom nodig en 3 eieren)
- Springvorm in maat 20-22 cm (ik hoogde mijn springvorm op met bakpapier, zodat het beslag niet    over de rand liep 
- Witte chocolade (ongeveer 400 gram)
- Slagroom (300 ml)
- Lemoncurd (ongeveer 4 flinke eetlepels)
- 2 eiwitten
- Snoep om te decoreren (ik gebruikte o.a een ijshoorntje, musketzaad, kleine snoepjes, een grote lolly, een kleine lolly, snoepschelpen, kokosspekken en gewone spekjes)
- Eventueel eetbare glitter om de taart te bestrooien
- Een caketopper en kaarsjes (ik vond de gouden caketopper bij Aliexpress)

How to?
 1. Bak de cake volgens recept, in de springvorm. Omdat de cake wat hoger wordt dan bij een normale maat spring vorm check je beter goed of de cake gaar is (met een prikker). Laat afkoelen, en snijd dan horizontaal in 4 delen.
 2. Maak witte chocolademousse. Smelt hiervoor 300 gram witte chocolade. Klop de 300 ml slagroom stijf en roer voorzichtig de gesmolten chocolade erdoor. Klop de twee eiwitten stijf en spatel ze door het room-chocolade mengsel. Laat opstijven in de koelkast.
 3. Begin met stapelen, en tussen elke twee lagen smeer je een laag witte chocolademousse. tussen laag 2 en 3 smeer je een laag lemoncurd voor een fris effect. Als de laatste laag erop zit, smeer je die ook af met een dun laagje lemoncurd.
 4. Smelt de laatste 100 gram witte chocolade. Zorg ervoor dat de chocolade net gesmolten is, liefst niet te vloeibaar, dan krijg je betere ' drips'. Met een klein lepeltje breng je eerst de drip-rand aan langs de taart. De rest van de chocolade verdeel je over de bovenkant zodat de hele bovenkant bedekt is.
 5. Decoreer als de chocolade nog niet is uitgehard, dan lijm je de snoepjes er zo op. Ben niet te precies, het mag best een beetje rommelig :) ik besmeerde het ijshoorntje met witte chocolade en gouden musketzaad om in het eenhoorn-thema te blijven. To slot bestrooi je de taart met eetbare glitter. Zet in de koelkast, zodat de chocolade goed uithardt.
 6. Smakelijk!!


3 opmerkingen:

 1. Proficiat aan de jarige! Dat ziet er een geslaagd feestje uit met een pracht van een taart!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, dat is een geweldig feestje! Mijn dochter bestelde ook een eenhoornfeest, ik kan alvast inspiratie opdoen. 👌

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog van harte!
  Wat ziet het er gezellig en feestelijk uit.
  Super leuk gedaan allemaal. Knap hoor!
  Groetjes, Ilse (by-ik.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen