donderdag 14 februari 2013

Verjaardagsjurk bis

Gisteren waagde ik mij aan poging 2 van de verjaardagsjurk voor Fee. Deze keer geheel volgens plan! het bovenstukje ziet er een stuk beter in model uit dan versie 1.


 En bij zo'n tweede poging kun je nog eens wat aanpassen, dus werkte ik niet alleen de armsgaten, maar ook de halslijn, die ik bij versie 1 een beetje saai vond, af met een paspelbandje.

Het model van het jurkje is simpel (bovenlijfje van de Marie-Laure, de rok is een A-lijn fronsrok zoals in het boek van Mme ZsaZsa), maar daardoor leuk te combineren met knallende snoepkleurtjes of accessoires. Het stof van Tilda kocht ik, zoals bijna alle stofjes die ik gebruik, online. Nadeel van online kopen is dat je de stof dus niet kan voelen en dat kleuren wel eens afwijken van je schermkleur. Zo dacht ik dat de stof wat 'frisser' zou ogen. Om het jurkje dus iets op de frissen gebruikte ik feestelijk zilveren paspel en mintgroen stiksel.



Op de foto is het jurkje gecombineerd met een zilveren riempje (van Feline's zomerjasje van vorig jaar), en met een geel vestje (Zara).



Wederom geel dus. Tel daarbij op de mintgroen met gele haarknipjes die ik erbij maakte, en de gele schoentjes....
Oh, en mocht mijn geel-liefde voor het eind van de zomer overwaaien, geen zorgen: de sandaaltjes van Saltwater sandals bestelde ik voor haar in fuchsia, want dit jurkje in mintgroen combineert ook enig met knalroze of oranje...




zie hier naast elkaar: verjaardagsjurk 1 en verjaardagsjurk de bis versie....
En serieus, wie geinteresseerd is in jurkje 1 (omdat ie een lief, mollig peutertje heeft, of gewoon om de stof te verknippen)... reageer, want dan wordt dit mijn eerste blog-give-away!

25 opmerkingen:

  1. wat jammer ik ga dit jurkje echt niet passen ( al ben ik wel een beetje mollig) anders had ik mee gedaan! Het is weer superschattig!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, echt geweldig jouw reacties, moet altijd hardop lachen!

      Verwijderen
  2. Mijn metekindje dat binnenkort 5 wordt zal er misschien wel in passen! Ik doe graag mee aan de give away want ik vind het een prachtig jurkje!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik schrijf je op het lijstje :)
      Ik denk wel dat ie voor een 4 jarige echt te kort is. Weet niet of je handig bent, maar je zo er natuurlijk een strook mint of creme inder kunnen naaien....

      Verwijderen
    2. Zo handig als jou ben ik nog lang niet, maar een strook eronder naaien valt al net binnen mijn mogelijkheden. :)

      Verwijderen
  3. Ik vind de zilveren paspelband zo mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja he? Ik ook! En hij is soepeler dan ik had gedacht, fijn om te naaien!

      Verwijderen
  4. Ooh, super! Ik heb hier een mollige baby. Als ze zo mollig blijft zal ze prachtig staan met dit jurkje. Ik doe mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb een dochtertje van 20 maanden en een kleuter van 4,5 ( een fijneke).....dus ik doe graag mee voor deze give-away want ik vind de jurk PRACHTIG!!!!!
    En.....ik heb toevallig ook nog gele vestjes liggen...;)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. 2de keer, goede keer!! Ik vind het een prachtig jurkje en met al de bijpassende accessoires!! Daar is over nagedacht!
    Ze zal stralen op haar speciale dag.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. wat een mooie jurk! ik heb hier een mollige peuter die zou stralen in dat jurkje. dus ik doe graag mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hallo, nog vergeten te zeggen daarjuist: ik heb je genomineerd voor de Liebster Blog Award. Meer info vind je op mijn blog!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. ZĂ³ mooi! Dat grijs is lief en stoer tegelijk!
    (Ik zou wel willen meedoen met je give-away, maar hier lopen nog geen kindertjes rond. Ik laat mijn kans dus aan iemand anders.)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Echt zo mooi! Op dat jurkje past echt alles - heel stijlvol, en tegelijk heel speels...mijn klein mollig 2-jarigske met krullekes zou er gewoon in stralen. En dat allemaal dankzij jouw jurkje...ik doe dus graag mee! Heb al genoten van je blog trouwens!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. zo ongelooflijk mooi en stijlvol!!! En ik doe graag mee met je allereerste give-away! Ik heb een lief peutertje met een bol buikske dat volgende maand twee wordt. Volgens mij de ideale verjaardagsjurk voor haar ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Het is een prachtig jurkje, zo feestelijk! Hier geen mollige peuters, jammer, want ik zou het zo van je overnemen! (mar zo te lezen hierboven gaat dat geen probleem worden om die jurk kwijt te geraken ... :-))

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Kommaar op!! Die stof komt vast goed en misschien kan mijn bollebinkiepeutertje em wel aan :)

    BeantwoordenVerwijderen