woensdag 30 januari 2013

Frambozentaart

Om in de roze, zoete sfeer te blijven, een receptje van mijn favo, snelle home made framboos-chocotaart.
De basis is een chocoladecake die je in een springvorm bakt (voor een hoge taart hem je meer dan 1 portie cakebeslag nodig). De chocoladecake snij je horizontaal in twee. Als vulling tussen de lagen zit homemade witte chocomousse (100 gram witte chocolade, 100 ml slagroom, 1 eiwit: slagroom kloppen, gesmolten choco en opgeklopt eiwit erdoor, en laten opstijven in koelkast), en daarop een portie frambozen (200 gram, kan vers, kan bv uit diepvries, dan wel even laten uitlekken). Bovenop de taart zit witte chocolade ganache: een flinke scheut slagroom in klein pannetje bijna aan de kook brengen, en wanneer heel heet over 100 gram geraspte witte choco gieten, het mengsel laten afkoelen en regelmatig roeren, en als het lekker stroperig is geworden over de taart gieten. het mooie kleurtje krijg je door wat frambozensap of kleurstof te gebruiken... de combi van zoete witte choco en friszure framboosjes is erg jummie!

2 opmerkingen: