woensdag 5 september 2012

2 x Sweet Sixteen




Afgelopen weekend vierde ik mijn verjaardag, en mijn visite kreeg weer een heuse overdosis zoet aangeboden. Hieronder vind je wat foto's met de bijbehorende receptjes. Laat het smaken!

Minipavlova's met room en aardbeien
 
 
Nodig:

7 eiwitten
350 gram fijne suiker
Snufje zout
Eetlepel maizena
Scheutje azijn
Beker slagroom
Vers fruit

Bakpapier
Mixer
Vetvrije kom

Verwarm de oven voor op 170 graden (gewone ovenstand, dus geen hetelucht stand). Klop de eiwitten stijf, terwijl je geleidelijk de suiker en het snufje zout toevoegd. Het mengsel miet stevige pieken opleveren, je mengsel mag niet direct weer inzakken. Meng op het laatst de maizena opgelost in een scheut azijn toe.
Dan draai je de over terug naar 140 graden. het mengsel schep je zo op het bakpapier (je kan hier 1 grote Pavlova van maken, ik maakte hier juist een aantal kleine gebakjes van). de Pavlova bak je 5 kwartier in de oven. Dan zet je de oven uit, en laat de Pavlova met de ovendeur open in de oven drogen. wanneer hij is afgekoeld serveren met geklopte slagroom (gezoet) en vers fruit (rood fruit past heerlijk, maar ook passievrucht is er erg lekker bij!). De Pavlova hoort krokant van buiten en zacht van binnen te zijn.


Framboos-witte chocolade taartjes met marsepeindakjes


Nodig voor 10 taartjes:

Cakemix en benodigdheden voor 2 cakes
250 gram witte marseipen
Zelfgemaakte witte chocolademousse (200 gram witte chocolade, 200 ml slagroom en 2 eiwitten)
Verse frambozen of doosje frambozen uit de diepvries
Witte chocolade om te garneren
Bloemetjesgarnering (taartwinkel)
Uitsteekring of glas
Eventueel kleurstof

Hoe?
Eerst maak je cakemix (zoals op je verpakking staat) voor 2 cakes. deze doe je samen in een 24 cm ronde bakvorm, en je bakt de cake. Deze goed laten afkoelen. de cake snijdt je horizontaal door in 3 lagen. uit elke laag steek je met de steekring of met een glas zoveel mogelijk rondjes (voor 10 taartjes heb je er dus 20 nodig).
De chocolademousse maak je als volgt: smelt 200 gram witte chocolade. Spatel deze door 200 ml stijf geklopte slagroom. Spatel tenslotte 2 stijfgeklopt eiwitten door het mengsel en laat stijf worden in koelkast.
Rol de marsepein uit, en steek hier ook met steekring of glas 10 rondjes uit. bestrijk de marsepeinrondjes met gesmolten witte chocolade (eventueel gekleurd met kleurstof) en laat de chocolade uitharden. Dan is het een kwestie van stapelen: cake-chocomousse-frambozen-chocomousse (dun)-cake-chocomousse (dun)- marsepein en garneren met een bloemetje....


Sinaasappelcupcakes
 


Nodig voor 12 stuks:

Mix voor cupcakes
Vers sinaasappelsap (hoeveelheid is afhankelijk van hoeveel vocht je moet toevoegen aan je cupcakemix)
Rasp van 2 sinaasappels
250 ml slagroom
1 zakje klopfix
Smaakstof sinaasappel (bijvoorbeeld van het merk LoriAnn, via taartwinkels)
Bloemetjes ter decoratie
Eventueel kleurstof

Hoe?
Was de sinaasappels en rasp de schil. Bewaar de sinaasappels om op later moment uit te persen.
Maak de cupcakemix zoals staat aangegeven op de verpakking. In plaats van bijvoorbeeld water of melk die je moet toevoegen, gebruik je nu het verse sap van de sinaasappels die je geraspt heb. Zorg wel dat de hoeveelheden overeenkomen! Tevens voeg je de helft van de sinaasappelrasp toe. bak de cupcakes zoals je normaal zou doen.

voor de slagroom, klop je de slagroom, samen met de rest van de sinaasappelrasp, de klopfix, een klein beetje kleurstof en de smaakstof. Decoreer de cupcakes voor het opdienen met de slagroom en een bloemetje.

Cakepops
 
 
Nodig voor 20-24 stuks:
 

1 cake
Lollystokjes (taartwinkel of boerenbond)
200 gram chocolade of candymelts
Strooisels/versiering
Kleurstof
(Cocktailprikkers)
Witte chocoladepasta
 
Bak de cake liefst een dag van te voren zodat hij helemaal is afgekoeld.
Verkruimel de cake in een bak (gebruik eventuele harde korstjes van de cake liever niet). Meng door de kruimels de witte chocoladepasta (totdat het mengsel stevig genoeg is om balletjes van te kneden die niet uit elkaar vallen (ik gebruik meestal twee grote eetlepels chocopasta. Door dit mengsel kun je eventueel een extra kleur- of smaakstof mengen.
Rol van het mengsel balletjes. Prik in elk balletje met een lollystokje een gaatje (niet te diep in het bolletje prikken, max halverwege), en zet de bolletjes dan in de koeling (2 uur) of in de vriezer (15 minuten).
Ondertussen smelt je de chocolade au bain Marie of in de magnetron (wel op laag vermogen smelten). Je kunt de chocolade eventueel ook kleuren (witte chocolade dan), het is extra leuk om meerdere kleurtjes te gebruiken.
Elk lollystokje dip je even met uiteinde in de gesmolten chocolade, en steek je dan in een bolletje. Wanneer de chocolade dan uithard (daarvoor moet je ze dus wel weer even terugzetten in de koeling), zit het stokje stevig vast.
 De gekoelde bolletjes doop je vervolgens in een smal bakje met de chocolade (hoog genoeg zodat je de gehele lolly kunt onderdompelen). Een eventueel teveel aan chocolade verwijder je door met de lolly te draaien.
Als de chocolade nog nat is rol je de lolly door strooisel naar keuze (discodip, pareltjes, maar bijvoorbeeld ook kokosrasp, eetbaar goudpoeder, of versier je cakepop met behulp van een cocktailprikker met een andere kleur chocolade.
De cakepops zet je vast in een blok piepschuim of in een zwaar glas (anders vallen ze om), maar je kunt ze ook omgekeerd serveren in een cupcake papiertje.. smakelijk! En pas op, verslavend lekker!

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten